08-23-2012, 01:53
|
#15 |
کاربر سایت
تاریخ عضویت: Aug 2012
نوشته ها: 1,483
تشکر: 0 تشکر شده 53 بار در 44 ارسال | محمدتقی فهیم در گفت-وگو با فارس:
سریال-های ماه رمضان زیر خط متوسط بودند/ قصه-ها قدیمی است
خبرگزاری فارس: یک منتقد معتقد است سریال-های ماه رمضان امسال موضوعات بسیار دم دستی داشتند و زیر خط متوسط حرکت می-کردند. «محمدتقی فهیم» در گفت-وگو با خبرنگار رادیو و تلویزیون فارس، درباره سریال-های امسال ماه رمضان گفت: متاسفانه موضوع خیانت که در جشنواره فیلم فجر امسال شاهدش بودیم، گسترده-تر شده و پایش کم کم دارد به تلویزیون می-رسد.
وی ادامه داد: همان-طور که می-بینیم در سریال راز پنهان، شخصیت اصلی سریال درگیر خیانت به همسرش است و یکی از موضوعات سریال همین ماجراست. در سریال خداحافظ بچه نیز داستان اصلی سریال بر مدار پنهان-کاری مرد با بازی آتیلا پسیانی به همسر اولش است. او به خاطر همین پنهان-کاری دچار مشکل شده و مدام می-ترسد که مبادا زن اولش از جریان خبردار شود.
فهیم در ادامه گفت-وگو با فارس تصریح کرد: سریال-های ماه رمضان معمولا در کوتاه مدت به تولید می-رسند و گاهی هم در حین تولید متن-هایشان نوشته نشده است، همین موضوع بزرگ-ترین لطمه را به کیفیت سریال-ها می-رساند. اگر سریال-هایی نظیر مختارنامه یا یوسف پیامبر موفق می-شوند به خاطر پروسه طولانی تولید است، اما این سریال-ها دم دستی تولید می-شوند و برنامه-ریزی کوتاه مدت دارند و ...
وی افزود: البته این توجیه کار نیست و ضعف مدیریت است. آن هم با توجه به این موضوع که ما می-دانیم هر سال ماه رمضان را در پیش رو داریم ولی انگار برای مدیران هیچ اهمیتی ندارد. مدیران فکر می-کنند در هر حال مردم پای سفره افطار و در خانه هستند و هرچه ما بسازیم می-بینند؛ به خاطر همین روی سریال-ها کار نمی-کنند و آن-ها را جدی نمی-گیرند، در حالی که مردم منتظر آن هستند و سریال-ها با ماه رمضان مردم عجین شده است.
این منتقد سینما و تلویزیون ادامه داد: حتی برخی از کسانی که در طول سال اقبالی به سریال-های تلویزیون ندارند و بیشتر برنامه-های ماهواره را تماشا می-کنند، در طول ماه رمضان به خاطر فضای معنوی ایجاد شده به رسانه ملی رجوع می-کنند و سریال-های آن را دنبال می-کنند.
وی گفت: ما هر سال با افت در سریال-ها روبرو هستیم، البته هر سال نیز مخاطبان انتظارات-شان بیشتر می-شود، مثلا سریال «چمدان» اگر 5 سال قبل پخش می-شد، مخاطبان بیشتری را کسب می-کرد اما الان تکراری به نظر می-رسد.
وی با بیان اینکه امسال سریال-ها زیر خط متوسط بودند و شالکه این موارد را برنامه-ریزی تشکیل می-دهد، گفت: ما در حوزه-های مختلفی می-توانیم سریال بسازیم اما کارها امسال کاملا سطحی بود. مثلا اختلاس-ها، آسیب-های اجتماعی و ... همه می-توانستند سوژه باشند؛ درحالی که مسائل دم دستی را دست می-گیرند. مثلا اشاره به گران شدن مرغ با بیان چند دیالوگ دلیلی بر نقادانه بودن سریال نمی-شود.
فهیم تصریح کرد: چرا ما ورود سرمایه-داران بزرگ به چرخه اقتصادی کشور را سریال نمی-کنیم؟- آن وقت سریالی مانند چمدان می-سازیم که از سر و رویش کهنگی می-بارد و همه تکرار است. ضمن اینکه مخاطب را به رویاپردازی کاذب می-برد.
وی در پایان گفت: ما از موارد محتوایی غافل هستیم و یک شخصیت مهم در این سریال-ها نداریم. مضامین دستمالی شده و تکراری هستند و به همین خاطر است که شخصیت در سریال-ها وجود ندارد و قصه-ها کاملا قدیمی است.
__________________ |
| |